***Recept van de week***
Tagliatelle met Provençaalse Groenten & Mozzarella
Ingredienten (2personen)
- 250 gr verse tagliatelle
- 300ml passata
- 1 potje zure room
- 1 bol mozzarella di bufala
- 1/2 aubergine
- 1 courgette
- 1 Paprika
- 2 sjalotten
- 1 potje gedroogde tomaten
- 1 lookteen
Kruiden
- Peper & zout
- Oregano
- Provencaalse kruiden
- Verse basilicum
- Sambal (voor de liefhebbers)
- Dille
Provencaalse kruiden
- 2 delen gedroogde tijm
- 2 delen gedroogde marjolein
- 1 deel gedroogde rozemarijn
- 1 deel gedroogde basilicum
- 1 deel salie
- 1 deel oregano
-" Een lekker vegetarische pasta met verse groenten.... zalig voor een "avondgerechtje" na een zware werkdag."-
Bereiding
Stappenplan
1. Snij een brunoise van de sjalotten, courgette, aubergine & paprika.
2. Bak in een klein scheutje olijlolie eerst de sjalotten en voeg erna de rest van de groenten toe. Kruid met peper en zout.
3. Bak de lookteen in een kookpot met een beetje olijfolie en voeg de passata. Kruid met Provençaalse kruiden, extra oregano en sambal voor de liefhebbers.
4. Laat even inkoken en zet ondertussen een kookpot op met warm water om de pasta in te garen.
5. Snij de mozzarella en de gedroogde tomaten in kleine stukken.
6. Kook de pasta in water met zout en olijfolie.
-" Warm de borden altijd op"-
7. Leg de pasta in het warme bord.
8. Doe er de warme saus over en verdeel de gebakken groenten over het gerecht.
9. Leg de gesneden mozzarella en gedroogde tomaten over het geheel.
10. Werk af met een soeplepel zure room, dille takken, basilicum en een draai aan de pepermolen.
-"Smakelijk"-
Tip
- Ik gebruik altijd sambal en geen cayennepeper of tabasco. Sambal is kruidiger en fijner van smaak.
Wist je dat?
Wist je dat Courgette hierbij ook heel lekker kan zijn... voor de ladies die geen koolhydraten eten :-)
Heb je het geprobeerd? Foto's of reacties zijn altijd fijn!
Heb je vragen, hulp nodig of heb je goeie raad, laat het dan maar zeker weten!
Reactie plaatsen
Reacties