Melanzane à la Virginie
Ingredienten (2personen)
- 1 aubergine
- Passata (zie recept)
- 300gr kalfslapje
- 2 bollen bufala mozzarella
- Basilicumblaadjes
- Verse pasta
- 1 pijpajuin
- 1 blok parmezan
- 1 lookteen
Kruiden
- Orgeno
- Peper & zout
- Basilicum
- Paprika poeder
Bereiding
Stappenplan
1. Snij de aubergines in de lengte ongeveer 0,5cm dik. Maak de pan goed warm met een scheutje olijfolie en leg er een geplet teentje look en takje rozemarijn in voor de smaak Leg de aubergines in de hete pan en schroei ze aan beide kanten.
2. Leg 2 aubergines naast elkaar in een ovenschotel, laat de andere 2 nog rusten op een bord.
3. Snij het kalfsvlees in de lengte zodat je twee mooie fijne sneetjes hebt. Leg ze in folie en klop ze plat met een deegrol. Hierdoor zal je het vlees malser zijn. Neem de braadpan waar je de aubergines in hebt gebakken. Aanschroeien aan beide kanten en rustig op een laag vuurtje laten rusten.
4. Leg de kalflapjes op de aubergines in de ovenschotel enleg daarop opnieuw een sneetje aubergine. Laat de groente en vlees 10 min rusten.
5. Ondertussen giet je de passata in de pan van het vlees samen met de rode wijn. Laat 10 min inkoken.
6. Giet de passata over het vlees tot het volledig overgoten is. (Zie foto) Laat nog een beetje passata over indien je het met verse pasta eet.
7. Leg de basilicum blaadjes erop en overdek met een laagje mozzarella sneetjes.
8. Wat peper en zout over en in de oven gedurende 20 min op 180graden.
9. Zet het warme water op voor de verse pasta.
-" Warm ondertussen altijd je borden op! "-
10. Serveer de pasta op het bord, giet er de saus over en werk af met verse fijne pijpajuin
Tip
- Bak de aubergine met heel weinig vetstoffen (ik doe zelf maar een aantal druppels in de pan).
- Hete pan, waardoor ze direct dichtschroeien en weinig "vocht" lossen.
- Een geplet teentje knoflook en oregano erbij geeft een intense smaak aan de aubergine.
Wist je dat?
De aubergine lang na zijn eerste import in Europa werd aanzien als een giftige plant en alleen werd gebruikt als decoratie stuk!
Heb je het geprobeerd? Foto's of reacties zijn altijd fijn!
Heb je vragen, hulp nodig of heb je goeie raad, laat het dan maar zeker weten!
Reactie plaatsen
Reacties